Templomfelújítás Krisna-völgyben

Körülbelül március végén kezdődtek el az időszerű munkálatok Krisna-völgy szívében, azaz a templomban és környékén, hogy felújítás alá kerüljenek azok a területek, amik már az évek múlásairól árulkodnak, illetve, hogy különféle újabb korszerűsítésekkel és eljárásokkal hozzájáruljanak Rádhe-Syáma otthonának könnyebb módon való működéséhez. Egyes munkálatok akár év végéig is eltarthatnak, főleg a templomszoba festményei és a kerengő domborműveinek restaurálása.
Rádhe-Syáma folyamatosan bővülő ruhatárának köszönhetően az eddigi ruhaszobát már mondhatni kinőtték, ezért egy új és tágasabb szobát próbálnak kialakítani számukra a pujári galérián. A munkálatok Sadhu sastra prabhu vezetésével történnek, aki már a templom kezdeti építésénél is részt vett.
A régi ikebanás szobát is átalakították, ami ezen túl már nem csak az ikebanáknak ad helyet, hanem egy kisebb konyha is lesz egyben, ahol a 108 fogásos felajánlásokat fogják főzni a fesztiválok alkalmával. Ehhez egy igen speciális sütőt is sikerült beszerezni.
Egy másik újítás a napkollektorok beszerelése, mely a fűtés korszerűsítését teszi lehetővé. Naponta 2500 liter forró víz előállítására képes és még a fűtésre is rásegít. Az új napelemeknek köszönhetően pedig, mely 922 watt energiát ad naponta a templom és az iroda számára, e két helység egész nyáron aggregátor nélkül tud működni.
A többi munkálat felsorolásszerűen:

  • nyílászárók cseréje az ajtókon
  • a főbejárati járólapok cseréje
  • hátsó folyosó ellátása padlófűtéssel
  • templomi belső folyosók újrafestése, Rádha- és Syáma-kunda ajtóinak javítása, festése

Ácárya-ratna prabhu vezetésével, Anupama mataji és Syáma latá mataji együttes közreműködésével a restaurálások is megkezdődtek a templomszobában és a folyosókon.
Mindezek mellett még tervben vannak az alábbi tevékenységek:

  • földalatti fatároló építése a kazánház mellett
  • teljes esőcsatorna javítás
  • az üvegtető szigetelése vagy cseréje
  • fűtésbővítés az északi oldalon

Kérjük mindenkinek az áldását, hogy a munkálatok viszonylag zökkenőmentesen alakuljanak Rádhe-Syáma igényeinek megfelelően!

Sulalita dd

Vélemény, hozzászólás?