Szeptember 3.: Tájékoztató az ételosztások újraindításáról és a központok helyzetéről

Kedves Bhakták!

Kérlek, fogadjátok tiszteletteljes hódolatomat.
Minden dicsőséget Śrīla Prabhupādának.

Az előző közleményünkben a központok hirtelen bezárásáról tájékoztattunk benneteket. Azóta, követve a járványügyi hatóság által előírt protokollt, a háziorvos közbenjárásával megkezdődött a pozitív COVID-19 teszteredményt követő kontaktkutatás, illetve zajlanak a tesztelések.

A budapesti Ételt az Életért csapat tesztjeiről már meg is érkeztek az eredmények: mindenki negatív lett. Mivel az ételosztó csapat tagjai nem tartoznak a fertőzött bhakta kontaktjai közé, a mostani esettel összefüggő hatósági vizsgálatok őket nem érintik. A Válságstáb ezért úgy határozott, hogy a konyhahasználatra vonatkozó eljárásrend kidolgozását, valamint a konyha teljes fertőtlenítését követően e hét pénteken újra elindulhatnak a budapesti ételosztások.

Az egri bhakták is megkapták a teszteredményeket: valamennyi ott dolgozó bhakta eredménye szintén negatív lett, így a Govinda Étterem, illetve az ételosztás is a konyha és az étterem fertőtlenítését követően újraindulhat e hét pénteken.

A Budapesti Templom, így a Govinda Csillaghegy továbbra is határozatlan ideig zárva tart, az ott lakó bhakták karanténban maradnak. A járványügyi protokollt követve zajlanak a vizsgálatok. Krisna-völgyben szintén aktuális még néhány tesztelés, de nagyon reméljük, hogy mielőbb újra kinyithat mindkét központ.

A kozosseg.krisna.hu oldalon ezentúl mindig megtaláljátok a VT ehhez hasonló tájékoztatóit, ott követni tudjátok a legfrissebb határozatokat. Illetve továbbra is várjuk kérdéseiteket, észrevételeiteket a [email protected] email címen.

Köszönjük a türelmeteket! Mindenkinek jó egészséget! Hare Kṛṣṇa!

A Vezetői Tanács nevében szolgátok:
Rādhā-Kṛṣṇa Dāsa

Vélemény, hozzászólás?