Grihastha Tanács

Bizonyára sokan hallottatok már a Grihastha Tanácsról. Fő célunk és feladatunk, hogy segítsük a bhaktákat a társulások elkezdésében és minden ezzel kapcsolatos kérdésben. Nagyon szeretnénk, hogy a várakozási idő, a megfelelő személy megtalálásáig, nagymértékben csökkenjen. Ennek, egyik nagyon fontos feltétele, hogy minél több jelentkező legyen a társulásra várók listáján. Annak a feltétele pedig, hogy valaki felkerüljön erre a listára mindössze annyi, hogy fel kell venni a kapcsolatot a Tanácsadón vagy a Náma-hatta vezetőn keresztül a Grihastha Tanács valamely tagjával és ki kell tölteni egy kérdőívet.
Tanácsunk, a bhaktákért jött létre és sok szempontból megújult az utóbbi időben, annak érdekében, hogy növeljük a hatékonyságot mindenki elégedettségéért. A megfelelő társ megtalálása sokunk számára nagyon fontos dolog, és ha megfelelően működtetjük ezt a kapcsolatot, segítheti a kiegyensúlyozott lelki életet, utunkon Krisna felé.
A Grihatha Tanács tagjai, összetétele is megváltozott. Ezúttal szeretnénk bemutatkozni, hogy megismerhessetek minket. Kérünk benneteket, bármilyen társulással, kapcsolatos kérdéssel-kéréssel forduljatok hozzánk bátran és bizalommal!
Köszönjük szépen a figyelmeteket!

Amsu das

amsu1994-ben csatlakoztam az ISKCON-hoz. 2003-ig Sankirtanos bhaktaként szolgáltam, ezután pedig pujári lettem Radha Syamasundarnál Krisna völgyben.12 évig éltem brahmacariként, majd 2006-ban megismerkedtem a feleségemmel Syamapyari dd-val.
A Grihasta Tanácsban asztrológusként vagyok jelen. Célom az, hogy más asztrológusokkal is együttműködve a társuló bhaktáknak olyan gyakorlati segítséget nyújtsak, amit hasznosnak találnak a grihasta élet során.


Nisanta-líla devi dasi

nisanta1996-ban kezdtem el gyakorolni a Krisna tudatot. 1998-2015ig Krisna-völgyben éltem. 10 évig sankirtanoztam, aztán pújári voltam, 5 éve pedig gyermekeimet nevelgetem otthon.
Amikor felkértek, hogy legyek a Grihastha Tanács tagja elsősorban azért vállaltam el, mert nem voltak matajik a csapatban és ezt tarthatatlan helyzetnek tartottam:-) Motivációm elsősorban az, hogy mivel a grihastha ashramba lépés egy központi kérdés a bhakták életében szeretném ezt megkönnyíteni számukra, illetve szeretnék hozzájárulni egy hatékony, gördülékenyen működő és a Krisna-tudat elveinek megfelelő rendszer kidolgozásához.


Prabhakara das

prabhakaraA Krisna-tudattal 1999-ben találkoztam először, külföldön. 2000-ben léptem önkéntesi útra. Először a Govinda étteremben végeztem szolgálatot, majd sankírtanosként folytattam 2002-től 2010-ig. 2008-ban összeházasodtam Vallabhi-kanta matajival. 2010-ben Krisna-völgybe költöztünk. Kezdetben vendégház felelős voltam, majd templomfenntartási tevékenységekkel foglalkoztam. 2013-tól kerültem a jelenlegi szolgálati helyemre a pújáriba. 2015-ben megszületett kisfiúnk Govinda Hari. Tanácsadóként és Grihastha Tanács tagként 2013-óta tevékenykedek. Ebben a szolgálatomban fontosnak tartom, hogy megfelelő kapcsolatok alakulhassanak ki, melyek segítik a párokat a kiegyensúlyozott lelki életben, mert sok nehézséget láttam, amelyet a bhakták megéltek mindezek hiánya miatt.


Tamala-varna das

tamal1997-ben kezdtem a Krisna-tudat gyakorlását. 1998-ban költöztem be a pécsi központba, ahol 2007-ig laktam. A szolgálatom sankirtana és prédikálás volt. Ezután Krisna-völgybe költöztem, és ott pujáriként éltem. 2011-ben megházasodtam, és az óta a faluban lakok a feleségemmel Vandaná matajival és kisfiammal Madhusdanával, aki 2013ban született.
Tudom, hogy az ashrama váltás a bhakták életében nagy eseménynek számít, ami izgalommal, várakozással, és néha akár stresszel is járhat. Szeretném segíteni, és szolgálni a bhaktákat! Bízom benne, hogy sikerül mindenkinek megtalálni azt a társat, akivel végig mehet az úton, ami visszavisz minket Krisnához.


Vandana devi dasi

vandana2005-ben ismertem meg a Krisna-tudatot Egerben. Miután befejeztem tanulmányaimat, önkéntes lettem az egri központban, ahol sankírtanosként végeztem a szolgálatom 2009-ig. Ezután Krisna-völgybe költöztem. Először a kertészetben majd a pújáriban szolgáltam. 2011-ben összeházasodtunk Tamála-varna prabhuval, majd ezt követően támogatók lettünk. 2013-ban született meg kisfiunk Madhusudana. 2015-óta vagyunk tanácsadók. Jelenleg a Krisna-völgyi Gurukulában és Óvodában dolgozok, veszek részt az ottani oktató-nevelő munkában pedagógus asszisztens és családsegítő képzettségem révén. Azért csatlakoztam a Grihastha Tanácshoz, mert fontosnak tartom, hogy kialakuljon egy hatékony és egyben diszkrét rendszer, amely segítségével elindulhatnak a társulások. Szeretnék segíteni ebben a fontos témában mindenkinek, akinek szüksége van rá, hogy megtalálja a számára minden szempontból legmegfelelőbb lehetőségeket, valamint szeretnék munkámmal hozzájárulni Tanácsunk eredményességéhez és ahhoz, hogy úgy tudjunk működni, hogy mindenki bizalommal tudjon hozzánk fordulni.

Vélemény, hozzászólás?