Port.hu – Európai Ökofalu Találkozó Krisna-völgyben – Nyílt nap

Szakmai programmal és körbevezetésekkel várják az érdeklődőket a nyílt napon!

2012 júliusában a Nemzetközi Ökofalu Hálózat (Global Ecovillage Network, rövidítve: GEN) a somogyvámosi Krisna-völgyben rendezi meg nagyszabású éves találkozóját és szakmai programját.

A Nemzetközi Ökofalu Hálózat 1995-ös létrehozása óta kiemelkedő szereplőjévé vált a világ környezetvédelmi és fenntarthatósági programjainak és aktív résztvevője a jövőnket döntően befolyásoló nemzetközi klímacsúcsoknak is.

A GEN olyan gyakorlati tudással rendelkező csoportokat és településeket egyesít, amelyek sikerrel valósítják meg a fenntarthatóság elveit a hétköznapokban. Az ökofalvak a gyakorlati példamutatáson túl oktatási és kutatási központokként is működnek, és tevékenységükkel kiemelt szerephez jutnak a fenntarthatóság népszerűsítésében. A Nemzetközi Ökofalu Hálózat jeles hazai tagjai között üdvözölhetjük Visnyeszéplak, Gyűrűfű, Galgahévíz és Gömörszőlős ökofalvakat, illetve nem utolsósorban a Somogy megyében található Krisna-völgyet, amely idén a helyszínt is biztosítja a hálózat európai éves találkozójához.

Folytatás: http://port.hu/pls/w/event.event_page?i_event_id=1975518&i_event_area_id=38&i_city_id=-1&i_topic_id=50&i_county_id=-1

 

Vélemény, hozzászólás?