Önismereti tábor Krisna-völgyben – menedék a léleknek (Krisna-völgyben július 1-8ig)

Gondolkoztál már azon, hogy jelenlegi élethelyzetedbe – legyen az zsákutca vagy a lehetőségek végtelen tengere – néhány egészen egyszerű döntésen keresztül jutottál?! A lépcsőfokokra talán alig figyeltél eddig és nem ismered a hétköznapok dinamikáját. Nem tudod, hogy milyen irányba indulj tovább az életedben? Válj megfontolttá.
Nincsen már hited abban, hogy a jelenlegi társadalom gépezetének jó csavarjává válva boldog leszel pusztán attól, hogy a reklámok megvetetik veled a legújabb telefont? Vagy abban, hogyha neked is olyan barátnőd vagy barátod lesz, mint a tévében, akkor majd öntudatosabbnak, erősebbnek érzed majd magad? Tisztán látod, hogy életünk hétköznapinak tűnő dolgai (média, vásárlás, fogyasztás) illúzióba ringatnak Téged? Hasznos, sőt, felelősségteljes, hogy átérzed döntéseid komolyságát, mert amilyen irányba elindulsz az életben, az meghatározó lesz annak utolsó pillanatáig. Minden lépésed tettek egész sorát indítja el… s a tettek egész sora később kihat minden egyes lépésedre.
Valószínűleg már Te is felfedezted, hogy ahhoz, hogy valóban boldog életet tudjunk élni,  elengedhetetlen önmagunk megismerése, megértése – a kézzelfogható világ elemei  önmagukban nem táplálják a lelket és nem örvendeztetik meg a szívet.

A boldogság anyagi, tárgyi dolgokkal nem megvehető. Nélkülözhetetlen hozzá az a tudás, hogy kik vagyunk mi valójában, mi az élet célja és mi a küldetésünk ebben a világban. Három pillér, amelyen egész létezésünk nyugszik. Mindezek nélkül döntéseink megalapozatlanok, tetteink irány nélküliek lehetnek. Amíg valaki e kérdésekre nem tudja, vagy legalább nem keresi a válaszokat, addig elkerüli a boldogság, bármekkora házban is lakik, bármilyen drága autója van, vagy bármilyen luxus körülményekkel is van körbevéve. A boldogságra való igény azonban az ember legtermészetesebb, legösztönösebb vágya. A boldogság elengedhetetlen.
Az emberi élet célja, hogy megértsük, hogy kik vagyunk igazából, helyes célokat tűzzünk ki  az életünkben, melyek felé szilád belső értékrendünk szerint boldogan, a teljesség és elégedettség tudatában haladunk. Lelki értékek és önismeret nélkül, az ember mindig elveszett napjaink folyamatosan változó, turbulens világában, mert nincs egy szilárd pont az életében. Ahhoz, hogy valaki teljes életet éljen az építkezést már az alapoknál is megfelelően kell
elkezdeni. Gyökerek nélkül ugyanis nem bonthatunk szárnyakat.  Az életedről szóló komoly kérdések eldöntésében nem kapsz senkitől segítséget? Az iskolában, munkahelyünkön ritkán van mód megvitatni az életünket érintő legfontosabb  kérdéseket. Azokat a gondolatokat, amelyek a legtömörebben az élethez való alap-hozzáállásunkat alakítják. Azokat, amelyen életünk minden perce függ.
Az önismereti táborban olyan gyakorlati képzésben vehetsz részt, ahol éppen ezekre a kérdésekre, az alapokra kaphatsz választ. A képzés során segítünk önmagad megismerésében, e fogalom valódi értelmezésében, olyan értékeket és elveket tanítunk majd Neked, melyekkel az életed teljes és boldog lehet – amellett, hogy az anyagi világon túlmutató célokat is a magadévá tehetsz. Lelki tudás és az anyagi világ ismeretének fényében sokkal könnyebben boldogulunk a világban – megtanulunk valóban komoly döntéseket hozni, megtanulunk valóban lépni.

 

A táborban a gyakorlati oktatás mellett a következő témákban lesznek előadások: 

Előadások:

Hétfő A tükör hazudik!
A testen túli lélek koncepciója az indiai védikus írásokban.

Kedd Elme, intelligencia, ego.
A védikus pszichológia alapjai.

Szerda Veszedelmes viszonyok: Hogyan igazodjunk el az emberi
kapcsolatok útvesztőjében?

Csütörtök Ha nem vagyunk boldogok – hol reklamáljunk?
Eredeti boldogságságunk visszanyerésének tudománya.
Péntek Madarat tolláról.
Társaságunk igényes megválogatásának  fontossága a személyiségfejlődés szemszögéből.

Szombat A legfontosabb kapcsolat.
Az örök barát, akit egy kicsit nagyon elfelejtettünk.

Vasárnap Részvétel a budapesti Rátha Yátra szekérfesztiválon

Jelentkezés és információ:
Lila-suka Dasa
06 30 530-6369
[email protected]

 

 

Vélemény, hozzászólás?