Édességet Jagannáth-nak!

Szamósza

Tészta: 30dkg liszt, 10 dgk margarin (flóra light), 1 tk só
A hozzávalókat összekeverjük, langyos vízzel közepesen kemény tésztát gyúrunk.
Töltelék: 3 db banán, 4-5 ek kókusz reszelék, 1 tk kardamom, 1ek margarin, 1 dl cukor
Felolvasztjuk a margarint, hozzá adjuk az összetört banánt és a többi hozzávalót.

Addig főzzük, amíg elválik az edény falától, kihűtjük, amikor kész. A tésztából golyókat formálunk (kb 3 cm átmérőjű), vékony korongokká nyújtjuk, majd megtöltjük töltelékkel. Félbe hajtjuk és felcsavarjuk a szélét. Bő olajban kisütjük a szamószákat. Ha készen van, hagyjuk kihűlni és porcukorral megszórjuk.

Töltelék 2: 20 dkg darált mák, 10 dkg darált dió, 1-2 db reszelt alma, 1,5 dl cukor. a hozzávalókat összekeverjük, kicsit állni hagyjuk (ha száraz, tehetünk még hozzá almát).

Töltelék 3: „nugát” 20 dkg pirított-darált törökmogyoró, margarin, 10 dkg porcukor, 3-4 ek kerob. A hozzávalókat annyi margarinnal gyúrjuk össze, hogy lágy masszát kapjunk. Lehet dióval, vagy mandulával is készíteni, akkor kerob helyett vaníliás cukrot és citromhéjat is használhatunk.

 

Folytatás itt: http://szekerfesztival.krisna.hu/?page_id=601

Vélemény, hozzászólás?