2021. március 7.: A Budapesti Templom intézkedései

Kedves Bhakták!

Kérlek, fogadjátok tiszteletteljes hódolatom!
Minden dicsőséget Śrīla Prabhupādának!

Ahogy biztosan mindannyian értesültetek róla, a vírusvédekezés kapcsán új kormányrendelet lép életbe március 8-tól, hétfőtől kezdődően.

Szerencsére a templom továbbra is nyitva tarthat, viszont az eddigi szabályokon túl további óvintézkedések megtételére és betartatására kötelez bennünket a törvény.

A szájat és orrot teljes mértékben eltakaró maszkviselés – ahogy eddig is volt – kötelező a templom épületében.

Szeretnénk kérni továbbá az épületbe érkezőktől, hogy használják a bejáratoknál elhelyezett kézfertőtlenítőket és csak egészségesen látogassák a központot.

Hétfőtől a másfél méteres távolságtartás szigorú betartására is oda kell figyelnünk, ami minden templomi szertartásunkat érint.

Ahhoz, hogy a templomszobában be tudjuk tartani a kötelező védőtávolságot, az egyidőben ott tartózkodók számát kénytelenek vagyunk 31 főben limitálni. Programok esetén a templomszoba ajtajában álló bhakták feladata lesz a bent tartózkodók létszámának nyomonkövetése, valamint ők azok, akik a templomszobába való belépéskor a létszámhatár elérése esetén megkérnek mindenkit, hogy amíg valaki el nem hagyja a helyiséget, addig legyenek kedvesek várakozni.

A reggeli programok változatlan programmenettel zajlanak, azonban a másfél méteres távolságot a szertartások alkalmával is be kell tartani, ezt a maṅgala āratī és Dayal Nitāi – Vijaya Gaurāṅga üdvözlése alatt a templomszoba padlózatán megjelölt pontok segítik. A Guru-pūja kīrtanon szintén a megjelölt helyeken, azonban csak ülve lehet majd részt venni, ahogyan a reggeli leckéken is a védőtávolságban elhelyezett párnákon van lehetőség helyet foglalni.

Szeretnénk megkérni minden kedves bhaktát, hogy a templom nyitva tartása ellenére az online is közvetített programokat lehetőség szerint kövessék a világhálón, mert a templomszoba maximális kapacitásának elérése után nem tudjuk garantálni a részvételt.

Amíg Śrīla Śivarāma Svāmī Mahārāja Budapesten tartózkodik, az ő leckéin való részvételre ugyanezen szabályok vonatkoznak.

Habár a törvény értelmében a templomi ajándékboltot a következő két hét során zárva kell tartanunk, a Govinda Csillaghegy étterem a megszokott ételkínálattal várja vendégeit, továbbra is elviteles módszerrel.

A következő két hét során szeretnénk megkérni a tanácsadói csoportokat, hogy online találkozzanak.

Bízunk benne, hogy a jelenlegi állapot elmúltával ismét szabadon, mindenféle korlátozás nélkül tudunk majd találkozni, és közös programokon részt venni. 

Köszönettel,
Szolgátok:
Gurūttama Dāsa

Vélemény, hozzászólás?