Édességek Govardhana-lalának

Elõször is szeretném megköszönni a tavalyi Govardhana-puja
felajánlásaitokat, és megosztani veletek a lelkesítõ tényt, hogy most
fogyott el az a cukor-mennyiség, amit vám-ként hoztatok Govardhana-lalának.
Tehát gyakorlatilag a kegyetekbõl 1 évig biztosítva volt a mindennapi és
egyéb fesztiválokon ajánlott édességek legfõbb alapanyaga! Köszönjük szépen!

Az idei Govardhana-pujával kapcsolatban szeretnénk ismét felajánlani a
lehetõséget számotokra, hogy minél több édességgel tegyük elégedetté
Govardhana-lalát. Ne feldjétek, hogy aki Govardhana-puján édességet ajánl
Govardhanának, azt a személyt megvédi az érzékek kígyójától!
Idén született 4 boci Vraja-dhamában, és a tehenek és tehenészek jóvoltából
sikerül annyi tejet félretenni, hogy a fesztiválra készülõ édességekhez is
tudunk valamennyit biztosítani. Egyelõre a Budapesten és Vraja-dhamában
készülõ édességekhez (Bp-en Analaksita matajitól, Vraja-dhamában Anuragi
matajitól érdeklõdhettek errõl).

2011 júniusától a Krisna-völgyi murtik ételajánlásaihoz a tejtermékek közül
csak védett tehenek tejét és tejtermékeit használjuk. Célunk továbbra is
ízletes és pompás ételekkel elégedetté tenni Radhe-Syamát, Govardhana-lalát,
és Gaura Nataraját.
Govardhana-puja alkalmával a magyar yatra bhaktái nagy odaadással 2 tonna
édességet ajánlanak Govardhana-lala örömére. Az ahimsa-s tej korlátozott
elérhetõsége miatt összeállítottunk egy felhasználható alapanyag-listát,
illetve recepteket, amelyek reméljük, segítenek abban, hogy továbbra is
megfelelõ mennyiségû és minõségû édességgel örvendeztessül meg
Govardhana-lalát.
A felhasználható alapanyagoknál figyelembe vettük azt, mit lehet használni a
tejtermékek helyett. Emellett fontos szempont az ízletesség, a minõség is,
ezért van néhány alapanyag, amit kérünk, NE használjatok (még ha vegánnak
bizonyul, akkor se).
A receptkönyv tartalmaz olyan édességeket, amelyet nem brahmanák tudnak
készíteni fõzés nélkül, illetve brahmanák által, tûzön készíthetõ édességek.
Kérlek, vegyétek komolyan a felajánlás SZABÁLYAIt, ami vonatkozik
1.      a szakácsokra:   – PUJATISZTÁN készítsétek az édességeket
– csak BRAHMANÁK készíthetnek tûzön
édességeket (nem brahmanák csinálhatják az
elõkészítését és az utóformázását az édességeknek,
és kérhetik a brahmanák segítségét a
sütéshez/fõzéshez)

2.      a konyhára:     – PUJATISZTA konyha és edények

3.      a felhasznált alapanyagokra: – a megadott listán szereplõ
alapanyagok használata, amely vonatkozik a
termék-márkára is. Ha ettõl eltérõt akartok
használni, kérlek, egyeztessétek Asta Sakhi dd-vel
(06 30 600 14 59 Asta.Sakhi.SRSamho.net vagy Anuragi
matajival (06 30 267 04 66 vagy 06 70 579 81 00 )

Csatolva küldöm a felhasználható és nem felhasználható alapanyagok listáját,
valamint a recepteket.
Govpuja_vegan_receptek

Jó fõzést kívánok, és szeretettel várunk benneteket Govardhana-puja
fesztiválra november 11-én!
A fesztivál programjáról és a fesztivállal kapcsolatos egyéb információkról
Koda Nitai Prabhu fog tájékoztatást adni.

Sri Govardhana-lala ki – jaya!

szolgátok:
Asta Sakhi dd

Vélemény, hozzászólás?